Etnik tarzda bir kombin

Her şey şapka ile başladı… Ben bu şapkalardan çok hoşlanıyorum. Çocukluğumdan hatırlıyorum ben bu onları. Ama çocukluğumda bu şapkalar hakiki kürkten yapılıyordu. Onların dokusunu, kokusunu çok severdim.

Birkaç hafta önce mobil uygulamada alışveriş yaparken karşıma bu şapka çıkınca çok tereddüt etmeden aldım. Şapkayı takar takmaz kafamda Kafkas müzikleri çalmaya başladı. Bu şapka ile yapacağım kombin kesinlikle etnik tarz da olmalı dedim. Kafkas erkek kostümlerinden esinlendim. Bakın sizin için Kafkas “Lezginka” dansını gösteren bir çizim buldum. Siyah bağcıklı çizme ondan geldi.

Sonra yapbozumun parçaları çok hızlı bir araya gelmeye başladı. Bence çok Etro tadında bir kombin oldu. Kombinin “nereli” olduğunu söylemek mümkün değil. Şapka, çizme ve silüetten başka bir “Kafkaslık” yok. Kobin birçok etnik elementi barındırıyor.

Kombinin detayları

Hırkayı Hindistan’lı arkadaşım Nosheen’in hediyesi. Üzerindeki harikulade nakışlara iyice bakabilmeniz için onu yakından göstereyim. Farkettiniz mi bilmiyorum küpelerimin şekli hırkanın üzerindeki çiçeklerin şeklini andırıyor.

Bu küpeleri ise başka bir arkadaşım bana doğum günümde almıştı. Küpeler gümüş, üstündeki taşlar hakiki mercan ve firuzedir. Bu iki taşı çok severim. Ortanca kızımın adı Mercan biliyorsunuz.

Çanta Orta Asya halılarını andırıyor. Ben Tacık halılarına benzettim. Onlardan mı yapılmış bilmiyorum. Bu çantayı Bedes İyilik Butiği’nden almıştım. Çantanın yeşil ve kahverengi desenleri hırkanın renkleriyle yüzde yüz uyumlu. Bu çok hoşuma gitti. Kombinlerde renk uyumuna çok dikkat ederim.

Şimdi biraz elbiseden bahsetmek istiyorum. Bu elbise tam bir hazine. Hazinelerimin çoğunu nerede bulduğumu biliyorsunuz: bit pazarında. Bu elbiseyi bit pazarından ayrılırken bulmuştum. Vintage İngiliz şifon elbisesi. Bu elbise ile birlikte bulduğum başka kıyafetlere bakılırsa elbisenin 70’li yıllara ait olduğunu tahmin ediyorum. Kusursuz durumda. Kumaşı biraz transparan, büyük ihtimalle iç kombinezonu vardı. Ben onu siyah penye elbisemle giydim.

Birbirlerine bakan kiremit rengi kuşlar çift çift eteğin alt kısmına yerleşmişler. Onların altındaki desen şeritlerinin güzelliği ise nefes kesici. Kumaştaki lurex iplik bu masalımsı elbiseye hoş bir parıltı katıyor.

Bütün desenlerin uyumuna yakından bakış:

Hayvan desenlerinin etnik desenlerine yakıştığını düşünüyorum. Bu yüzden leopar kürkümün kombini tamamlayacak hoş bir abartı olacagını düşünmuştum. Ben güzel de oldu. Kedi ile fotoğraf için poz verdik.

Gözlüksüz olmaz. Gucci’nin ikonik modellerinden biri: GG3713/S. Bir senedir benim vazgeçilmezim.

Etnik tarz çok sevdiğim bir tarzdır. Bunu daha önce de söylemiştim. Etnik parçalar benim daim favorilerim.

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love